RSS

Egy régi szálloda új életre kel

Természetes módon a Grundfos-ra esett a választás általános szivattyú-beszállítóként.

 

Vilnius, Litvánia: A frissen felújított 22-emeletes Reval Hotel Lietuva meleg fogadtatásban részesíti a külföldi vendégeket, akik üzleti, konferencia-látogatási vagy pihenési célból a városba utaznak. A szálloda a Neris folyó partján áll Vilnius központjában, alig tíz percnyi sétára a középkori óvárostól. A szálloda sok szobájából csodálatos kilátás nyílik az óvárosra és a Neris folyóra. Amikor a szálloda vezetősége a szálloda felújítása mellett döntött, természetes módon a Grundfos-ra esett a választás általános szivattyú-beszállítóként.

A helyzet
Magas színvonalú, többcélú szállodaként a Reval Hotelnek komplex infrastruktúrára volt szüksége, rendkívül tartós, nagy teljesítményű termékekkel – amelyek maximálisan megbízhatóak, szervizelési és karbantartási költségeik pedig minimálisak. A szálloda vezetősége tehát úgy döntött, hogy a felújítást első osztályú anyagokkal és termékekkel fogják elvégezni. A sikeres felújítás megtervezése érdekében a Grundfos-t választották ki a termékek szakértő beszállítójaként. A csere egyszerű szükséglete mellett volt erre egy nagyon is gyakorlatias okuk. Megelégelték a tócsákat az alagsorban és a vízfoltokat a mennyezeten.

A Grundfos megoldása
Az épület fűtéséhez LP-szivattyúkat és Hydro 2000 nyomásfokozó egységeket szereltek fel. A létesítmény tartalmazott továbbá Grundfos In-line szivattyúkat, amelyek drasztikusan csökkentették a létesítmények összesített életciklus-költségeit. Csökkentek továbbá az energiaköltségek, a karbantartási és szervizelési költségek, és növekedett az ellátórendszer megbízhatósága. Röviden fogalmazva: a teljes létesítmény jelentékeny mértékben csökkentette a létesítmény fenntartásának általános költségeit. A Grundfos szállította az összes szivattyút a fűtéshez, a szellőztetéshez, a légkondicionáláshoz, valamint a hideg és a meleg víz biztosításához.

A végeredmény
A Reval Hotel karbantartási személyi állománya megbízhatóan és hatékonyan működő rendszert vett át. Ugyanakkor a szálloda gazdaságossági szempontból kedvező, környezetbarát és megbízható szivattyúrendszert élvezhet, és mindezt a vendégek javára.
 

 

A Grundfos a következőkről gondoskodott:

 • Nagy szivattyúkapacitás az ügyfél elvárásainak kielégítésére
 • Stabil partneri kapcsolat
 • Nagy megbízhatóság alacsony költségért
 • A Grundfos volt a természetes választási lehetőség általános szivattyú-beszállítóként.

A Grundfos új sorozatú TP In-Line szivattyúit alaposan újragondolták és az összeset optimalizálták.

A CHI sorozat – kompakt és flexibilis szivattyú-megoldás az ipari alkalmazások széles köréhez.

A termék adatai

 • A Grundfos használatra kiválasztott szivattyúi
 • UPS 100-as és 200-as sorozat
 • LPDE
 • TP
 • NB/NK
 • CH/CHI
 • CDM
 • Hydro 2000

A Grundfos NB blokkfelépítésű és NK rugalmas tengelykapcsolós szivattyúi ideálisan alkalmasak a használatra például légkondicionálási és fűtési rendszerekben.


1 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  great..this articel very usefull..thanks for info sharing..Hozzaszolas