RSS

Bizalom kérdése

A hatékony és megbízható légkondicionálás kritikus jelentőségű a Svájci Televízió országos műsorszórásához

A Svájci Országos Televíziót a nézők és a hallgatók érdekében működtetik. A legjobb értékarányos ráfordítás biztosítása az alkalmazottak egyik legfontosabb mindennapi felelőssége, mert nekik az a feladatuk, hogy első osztályú rádió- és televízióadásról gondoskodjanak. A Schweizer Fernseher aktuális szolgáltatási portfóliója megfelel a digitális kor követelményeinek, és lehetővé teszi, hogy a Svájci Televízió minden korábbinál nagyobb értéket nyújtson.

Mivel a Svájci Televízió a műsorszórás színvonalának biztosítása mellett a Zürichi Központban dolgozó alkalmazottak jó közérzetére is odafigyel, ezért keresett egy olyan partnert, amely képes gondoskodni az épület friss levegővel történő ellátásáról.

 

A helyzet
A hatékony és megbízható légkondicionálás kritikus jelentőségű a Svájci Televízió országos műsorszóró társaság számára. A televíziós központokban találhatók azok a televíziós és rádiós műsorkészítő létesítmények, amelyek Svájc lakosságát kiszolgálják.

A Grundfos számára az a tény jelentette a legnagyobb kihívást, hogy az épület minden egyes helyiségében nagyon sok érzékeny eszköz működik, amely állandó hőmérsékletet igényel, függetlenül az évszaktól vagy az eszköz használatától. A Grundfost arra kérték fel, hogy gondoskodjon önálló megoldásokról a stúdiók, a műsorkészítési létesítmények és az összes kapcsolódó létesítmény számára.

A Grundfos megoldása
A Grundfos az ügyfél közreműködésével kidolgozott egy olyan rendszert, amely a folyadékhűtőkben, tehát a légkondicionáló legfontosabb elemében zajló áramlásra összpontosít. A Grundfos E-szivattyúi igen alkalmasak voltak erre a feladatra, és ezek váltak a teljes rendszer gerincévé. Az E-szivattyúk elektronikus vezérlése miatt minden egyes szivattyút külön-külön lehet adaptálni a változó igényekhez. Ez elengedhetetlen volt az állandó belső hőmérséklet fenntartásához, a széles skálán fluktuáló hőmérsékleti viszonyok miatt. Bár az energiafogyasztás változó volt, az áramlás állandó maradt. A végeredmény egy rendkívül flexibilis légkondicionáló rendszer lett, amely a modern elvárásoknak megfelelően gondoskodik a Svájci Televízió gyártási létesítményeinek légkondicionálásáról. A rendszert rendkívül egzakt műszaki előírások szerint telepítették a sok millió dollár értékű televíziós gyártási berendezések megóvása, valamint kellemes és kényelmes környezet biztosítása érdekében a létesítmény többi fontos körzetét használó emberek számára.

A végeredmény
A Grundfos megoldása körülbelül 50%-kal csökkentette a teljes energiafogyasztást. Ezenkívül az MGE-motorok felszerelése miatt a motor és a frekvencia-átalakító tökéletesen illeszkedik egymáshoz. Ezek a berendezések a gyári beállítással optimálisan működnek, és telepítésük óta semmiféle hiba nem lépett fel.

A Grundfos a következőkről gondoskodott:

  • Környezetvédelmi szempontból jó megoldás
  • Flexibilis rendszer
  • Energiatakarékosság

A Grundfos TP-szivattyúi. Ez a szivattyútípus széles teljesítményi tartománnyal rendelkezik. A motort és a szivattyút szétválasztja a motor zsámolya.

A nagyobb kép bemutatja az életciklus-költségeket.

A projekt adatai

  • A Grundfos kiválasztott szivattyúinak használata
  • CLM egyfokozatú in-line szivattyúk
  • LME egyfokozatú in-line szivattyúk
  • MGE motorral
  • TP egyfokozatú in-line szivattyúk

A Grundfos bármilyen méretű légkondicionáló rendszerhez képes biztosítani a megfelelő szivattyút. A szárazon futó szivattyúk széles tartománya a nagy igénybevételre méretezett normszivattyúktól kezdve egészen a rendkívül kifinomult in-line keringetõszivattyúkig terjed .


Hozzaszolas